Break Dance

Atraktivna akrobatska plesna zvrst, katero plešejo fantje in dekleta. Bboying, kot ga praviloma imenujemo je del hip hop kulture, ki se je pričela razvijati v 70-ih v Bronxu. A pot hip hopa se ni končala v Ameriki, nadaljuje se v Latinu. V plesnem klubu BIT break dance poučujemo že vrsto let in na naši plesalci na nastopih vedno naredijo super zabavo.

Začetniki se boste naučili najprej osnovne like Break dancea, utrdili si boste moč ter nadzor nad telesom, spoznali boste zanimive akrobacije in različne plesne trike. Predstavili vam bomo tudi zgodovino tega plesa. Nadaljevalna skupina bo začela osvajati težje, bolj zahtevne trike. Delali bomo na showu z izvajanjem zanimivih koreografij ( Commandos, Routines) in usmerjali bomo vsakega posameznika pri svojem individualnem slogu tega plesa. Udeležite se tudi različnih nastopov, eventov…

Na treningih Break dancea se naučiš gibanja po glasbi, spoznaš osnovno akrobatiko in izboljšaš telesno pripravljenost. Plesni klub BIT organizira Break Dance v dvorani na savski 34 v Kranju in v OŠ Franceta Prešerna Kranj.